FOTOGRAFEREN VAN KAARSLICHT

FOTOGRAFEREN VAN KAARSLICHT (Photo: Monique Bor)

Doe je mee aan onze wedstrijd “Virtual Challenge: Candle Light”? Uploaden kan vanaf vandaag tot 20 januari en kiezen tot 31 januari 2015. Maak gebruik van de sfeervolle feestdagen en schiet je mooiste shoots! Hieronder wat tips om kaarslicht te fotograferen.

Het fotograferen van kaarslicht is lastiger dan je denkt. Het is meer dan alleen de camera richten en de brandende kaars vastleggen. Net als met andere lichtbronnen moet je de camera op de juiste manier instellen. Met volgende tips van Harry Hilders maak je de beste foto’s van kaarslicht voor een wel heel mooi romantisch resultaat.

Zet je flitser uit

Om een warme glans rond het kaarslicht te creeren op de foto moet je absoluut je flitser uitzetten. Anders wordt het een overbelichte foto en mis je de details van het kaarslicht. Als je echt wilt om de flitser te gebruiken, kunt u de dekking van de bron van de flitser met een stof die zal complimenteren het kaarslicht.

Gebruik een standaard

Een standaard is een must in de fotografie. Dit geldt helemaal voor het fotograferen van kleine lichtbron. Dit is moeilijker om vast te leggen op de gevoelige plaat. Een afstandsbediening is erg handig.

Meerdere kaarsen

Normaal gesproken krijg je een beter resultatta als je geen kunstmatige verlichting inschakeltProbeer meer kaarsen te gebruiken om te compenseren voor het gebrek aan licht. Om meer licht te creeren is het verstandig om meerdere brandende kaarsen bij elkaar neer te zitten. Dit geeft meer rust op een foto. Experimenteer met de verlichting door het plaatsen van de kaarsen op verschillende plaatsen, waardoor de productie van verschillende effecten en situaties die gunstig kan zijn voor jou. Kies het gewenste effect voor uw foto. Mocht je één kaars moeten of willen fotograferen kun je het beste op de achtergrond voor lichtbron zorgen zoals een lamp of televisie bijvoorbeeld.

ISO instellingen

Stel de ISO van je camera in onder de 400. Dit zorgt er voor dat het kaarslicht het meest scherp is en het zwart niet te korrelig is.

Kies zorgvuldig de compositie van uw foto

Context en achtergronden zijn van belang bij het nemen van goede foto’s. De gehele opname moet samen werken om te harmoniseren met het onderwerp. Experimeteer door meerdere composities en achtergronden uit te proberen.

Nu ben je helemaal klaar voor een romantische avond, Kaarslichten fotograferen.

 

(Bron: Harry Hilders Fotografie)

 

Arianna Ardia-Wenink
Arianna studied Literature and Arts at the University of Amsterdam, where she specialised a.o. in "museology" and "organisation & marketing of blockbuster exhibitions". After working for 6 years as market researcher & marketing analyst at Zoom.nl, now she focuses her photography love and enthusiasm on the Haarlem Photo Club.

Leave your comment